nedelja, 1. januar 2017

Deepwater Horizon (2016)


Slo naslov: Katastrofa na Horizontu
Država: ZDA
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
Dolžina: 107',  Imdb
Žanri: Drama, Triler
Režija: Peter Berg
Scenarij: Matthew Michael Carnahan, Matthew Sand
Igrajo: Mark Wahlberg, Kurt Russell, John Malkovich, Gina Rodriguez, Dylan O'Brien, Kate Hudson

[SLO]

20. aprila 2010 se je v Mehiškem zalivu zgodila ena največjih katastrof, kar jih je povzročil človek. Film sledi odločilnemu dogajanju, ki ga mnogi morda niso zaznali: zgodbi 126 članov moštva na naftni ploščadi Deepwater Horizon, ki so tisti dan opravljali delo in tam ostali ujeti v najgrozovitejših okoliščinah. Izkušeni in izurjeni delavci in delavke, ki so prišli na naporno delo v upanju, da se po koncu vrnejo v svoje družine in življenja na obali, so se v trenutku morali soočiti z najbolj viharno uro v svojem življenju, ob kateri so morali zbrati ves pogum in se spopasti z neustavljivim ognjenim peklom sredi oceana ter – ko se je zdelo že prav vse izgubljeno – reševati eden drugega.

Deepwater Horizon, globinska vrtalna ploščad ob obali ameriške zvezne države Louisiana, je ob uničujočem udarcu, ognju in domala neustavljivem puščanju nafte iz razpoke na oceanskem dnu pritegnila pozornost celotnega sveta. Kar 87 dni so milijoni s srci v grlu spremljali, kako na površje Mehiškega zaliva vre za prek 50 tisoč sodov nafte. Na koncu se je izkazalo, da je šlo za najhujše razlitje v zgodovini človeštva. Že tako občutljivi morski ekosistem je visel na nitki, v nevarnosti je bilo delo in preživetje mnogih in začela so se pojavljati vse glasnejša vprašanja o resnični ceni in nevarnostih črpanja nafte v velikih globinah. [Kolosej]

[ENG]

In April 2010, there is no oil exploration operation in the Gulf of Mexico to compare with the Deepwater Horizon oil rig with its size or sheer depth of its drilling. However, the project for the BP oil company is beset with technical difficulties to the point where the general operational supervisor, Jimmy Harrell, and his Chief Electrical Engineer, Mike Williams, are concerned potentially dangerous trouble is brewing. Unfortunately, visiting BP executives, frustrated by the project's long delays, order curtailed site inspections and slanted system tests to make up for lost time even as Harrell, Williams and his team helplessly protest for the sake of proper safety. On April 20, the workers' fears are realized in the worst possible way when the rig's various structural and system flaws spark a catastrophic cascade of failures that would create a massive blowout and explosion that threatens them all, even as it also begins the worst environmental disaster in US history.

Ocena


Ni komentarjev:

Objavite komentar